Something Yellow

Sommeren er over og det lir mot høst, men vi unner oss et tilbakeblikk på en av sensommerens spennende hagefester hva gjelder konsept og fargetema.

På forsommeren fikk 40 utvalgte damer en invitasjonen i posten. På invitasjonen var det avbildet en blomst så vakker at den nesten er uvirkelig. Anledningen var invitasjon til 40-års feiring, og den spennende kleskoden lød, “Something Yellow”.

Denne invitasjonen fikk jeg også tilsendt med forespørsel om bistand til å lage et borddesign som matchet tema og farger.

Under samtale med jubilanten, fikk jeg vite at blomstergrenen på bildet er høyst virkelig og er et foto av en kirsebærblomst fotografert av jubilantens egen bror under en fotoreise til Hiroshima, Japan, tidligere i år. Bildene fra denne reisen ga inspirasjon til fargetema for festen. Den lekre invitasjonen er også designet av hennes bror.

Tips! Om du vil se flere helt unike naturfotografier, finner du link til fotografens hjemmeside nederst i artikkelen.

Kirsebærblomst er min favorittblomst og jeg er særlig glad i den duse rosafargen. I tillegg er gul min favorittfarge, så jeg ønsket at de to fargene skulle utgjøre fargetemaet. Istedenfor ordinært antrekk som «sommerpent» ble det da, Antrekk: Something yellow.
— 40 års jubilanten

Gul og rosa er to fantastisk flotte farger i kombinasjon, men dessverre ikke så vanlig å se i det nordiske stilbildet som kjennetegnes av mer nøkternhet hva gjelder farger. Det er to farger som begge har en sterk visuell utstråling, og finner man den rette måten å kombinere de på utgjør de et fantastisk team. Rosafargen blir ekstra spennende i kombinasjon med gult og uttrykket blir straks mer lekent og interessant å se på.

Etter noen samtaler landet vi på et design hvor hoveduttrykket skulle være rosa, og hvor gult skulle spille en mer subtil rolle.

IMG_6519.jpg

Resultatet ble et avstemt og harmonisk og ikke minst feminint og delikat uttrykk. De gule innslagene gjør uttrykket sommerlig, lekent og spennende.

2019-08-31 14.34.12.jpg

Blomstene er det jubilanten selv som har valgt ut. Fargepallettet går fra dus rosa til mørk rosa/lilla, samt innslag av gult, hvitt og grønt.

Blomstene er skåret og satt i stilkvaser i ulike høyder. Stilkvaser er praktisk når man dekker smale bor (standard klappord er 78-80 cm). Enkle blomsterdekorasjoner i stilkvaser er også budsjettvennlig og gir et lett og sommerlig uttrykk.

Gulfargen går igjen i blomster, bordkort og dekor (pomponger som ble hengt opp i taket)

Jubilanten hadde kjøpt inn en stor bunt med gul Craspedia som hun ønsket skulle ligge på hver kuvert. Craspedia er å få kjøpt i de fleste blomsterbutikker og siden den klarer seg fint uten vann noen timer er den en egnet blomst til denne type dekor.

De små lyslyktene som er plassert sammen med blomstene, er jubilantens egne. De utgjør en mix av litt ulik design, som gjør bordet mer personlig og spennende å se på.

Linserviettene er knytt i en knute vi har valgt å kalle croissantknuten siden den minner om en croissant.

Tips! Mange spør oss om hvordan vi lager disse knutene. Har du lyst til å lære mer om dette kommer det snart noen demonstrasjonsvideoer her på bloggen vår!

IMG_6565.jpg

Bordkortene som henger på vinglasset er det kunden selv som har stått for. De er kjøpt på søstrene grene og klippet til i en passende størrelse. Var det ikke lekkert med den gule skriften mot den brune bakgrunnen?

Tips!Bordkort er en fin måte å ta igjen et fargetema på!

2019-08-31+14.38.13-1.jpg

Kaffekopper og kaketallerkener er gjort klar på forhånd. Blomstene i vasene er de som ble til overs etter at vi hadde stylet bordene.

Tips! Kjøp inn litt ekstra blomster slik at du har til noen fine buketter du kan sette på kake- og gavebordet også.

IMG_6567.jpg

Velkomstdrikke i hagen før festen fortsetter inne i teltet.
De søte små coupé glassene i vintagelook fra merket Soleil er vertinnens egne, og hva passer vel bedre enn gul og frisk Limoncello i disse glassene!

Lyslyktene og lysslyngen er tent, vinen er kommet på bordet, og det er klart for å sette seg til bords.

Tipper det ble en uforglemmelig kveld, både får jubilanten og for de heldige gjestene!

Margrete


Dekketøy/tekstiler benyttet:
Tallerken: Mateus Basic, middag, og Mateus Lace, kake
Bestikk: Matt stål
Glass; Rødvin, vann og champagne coupé glass i krystall
Kopper; Krus, Matteus
Vaser: mix av vaser fra Holmegaard og små stilkvaser
Linduk og linservietter i fargen: Gammelrosa

Design & styling av bord :
Table Tales
Dekketøy / tekstiler / stoler: Table Tales

Foto: en mix av kundens egne (stemningsbilder med tente lys) og TT’s.

Bilde av kirsebærblomst, Ansgar Valbø, www.ansgarvalbo.no